torsdag 15. oktober 2009

Hjelper ikke så lenge SV sitter i regjering

Debatten går etter at VG kom opp med nyheten om at statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Libe Rieber-Mohn kan bli statsråd med ansvaret for norsk asylpolitikken. Det er innvandrere og ikke minst sjefspopulisten og landets største politiske værhane Abid Raja som reagerer på at Rieber-Mohn kan bli statsråd.

Raja og kompani frykter at landet nå vil få en statsråd som tør å si hvor skapet skal stå. Som statssekretær, eller statsrådens vestebærer eller prøveballong som stillingen kalles, har ved flere anledninger kommet med uttalelser som tyder på at hun vil stramme inn på norsk asylpolitikk.

Liber-Mohn ledet i sin tid Aps innvandringsutvalg som la frem sine forslag til innstramminger i norsk asylpolitikk på partiets landsstyremøte i 2004. Hun foreslo å innføre bøter for innvandrere som nektet å møte på norskkurs og ikke minst innføre aldersgrense for familiegjenforening.

Dessverre ble dokumentet som hadde mange gode forslag sablet ned av et asylliberalt landsstyre i Ap.

Jeg tror ikke Raja, Rana og andre som forsvarer en snillistisk og naiv innvandrings- og asylpolitikk har noe å frykte. Nettopp fordi SV er en del av regjeringen og sammen med LO og venstrevridde AUFere vil hindre en hver fornuftig innstramming i asyl- og innvandringspolitikken.

Samtidig har vi sett at en rekke Ap-politikere moderer seg med en gang de får makt. Dette er en del av Aps strategi, som vi kaller dobbeltkommunikasjon; man sier en ting og gjør det motsatte.

Interessant er det å se at Raja, som vanlig reagerer med en gang han hører en journalist i andre enden av telefonrøret. Sjeldent er det noe hold i det han kommer med. Denne gangen mener han at Rieber-Mohn ikke vil bygge bro mellom nordmenn og innvandrere. Nå har vel Raja ved flere anledninger vist at han heller ikke er noe brobygger når han vil kvotere innvandrere og gi de særregler og særordninger i samfunnet.

Dessverre må vi vente enda fire år før vi forhåpentligvis får noen innstramminger i norsk asylpolitikk og hvor det stilles krav til de som kommer hit. Da trenger vi et sterkt FrP og ikke en snillistisk rødgrønn regjering, der handlingslammelse er deres mest kjente varemerke.

2 kommentarer:

  1. Til syvende og sist, så kommer dette å handle om religion! Sjekk linken og les boka,
    God Is Not Great, How Religion Poisens Everything, Christopher Hitchens.
    http://www.youtube.com/watch?v=0YPmt8TUoX4&NR=1

    SvarSlett
  2. Abid Raja uttaler seg bare i den retning han tror vil føre ham i maktposisjon.

    Usman Rana, derimot, er en humørløs segregeringsforkjemper i velpleiet innpakning. Rana og Ishaq er som to middelaldermoralens voktere.

    SvarSlett