fredag 23. oktober 2009

Vaksinen må bli gratis

I dag har helsemyndighetene anbefalt hele befolkningen å vaksinere seg mot svineinfluensa. Da bør også staten gjøre vaksinen gratis.

Hittil har de som har vaksinert seg måtte betale en egenandel for vaksinen. I dag har helsemyndighetene offentlig gått ut og sagt at ikke bare de som tilhører risikogrupper men alle bør ta vaksinen.

Når myndighetene nå går til det skrittet og anbefale at 4,8 millioner innbyggere tar vaksinen bør også det offentlige ta regningen. Myndighetenes anbefalinger tyder på det er stor sannsynlighet for at en stor del av befolkningen kan bli smittet, og at flere kan miste livet som følge av smitte. I alt har ti personer mistet livet i Norge som følge av influensaen. Jeg synes derfor FrP har et godt poeng når partiet ber om at vaksinen blir gratis.

De aller fleste har råd til å betale kostnadene ved å vaksinere seg, men det bør være et prnispp at staten betaler når de går ut med slike anbefalinger. Uansett vil staten være tjent med at folk vaksinerer seg. Færre vil bli sykmeldte, og dermed reduseres trygdeutgiftene. Og, jo flere som er i jobb jo mer skatteinntekter får staten.

4 kommentarer:

  1. Ja, og i tillegg vil det forenkle en logistikk de allerede sliter felt med å få til...

    SvarSlett
  2. På lang sikt er det antagelig dyrere (økonomisk og med tanke på menneskeliv) å la populasjonen vaksineres.

    SvarSlett
  3. Vi får se på bivirkningene/langtidsvirkningene om de blir varige for de som tar vaksinen. De sier at alle bør ta den siden de ikke vet hvem som er i risikogruppen. Har de også tenkt på risikogruppen for de mennesker som kan bli skadet av vaksinen?

    SvarSlett
  4. Godt innlegg. Som du sier når staten pusher på for at folk skal ta vaksinen, bør det være gratis ja.

    SvarSlett